Erol Tuna

Tunalar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı

Trabzon’da doğan Erol Tuna, Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Halen Tunalar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve vakfımızın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

Erol Tuna aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşu üyesidir. Erol Tuna Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı, Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği üyeliği, TÜSİAD üyeliği, Trabzonspor İstişare Kurulu İcra Komitesi üyeliği bunların başlıcalarıdır.

Eğitimin, ülke kalkınmasının temeli olduğunu, bunun için de her bireyin hakkı olan eğitim hakkının desteklenmesi gerektiğine inanan Erol Tuna, vakfın kurulması ile birlikte öğrenci bursları, eğitim kurumları inşası gibi eğitime yönelik bir çok yeni projeyi hayata geçirmeyi planlamaktadır.