Geleneksel Tunalar Topluluğu Resim Yarışması

Kıymetli Misafirlerimiz ve Değerli Çocuklar;

Trabzon il çapında düzenlediğimiz ilkokullar arası Geleneksel Tunalar Topluluğu Resim yarışması ödül törenine hoş geldiniz.

Bu yıl 11. kez düzenlediğimiz yarışmamızın il genelindeki okullardan yoğun katılıma sahne olması, bizlere büyük mutluluk verdi. Çocuklarımızın sanata erken yaşlarda ilgi duymaları için çıktığımız bu yolda kat ettiğimiz mesafe, hepimiz için gurur kaynağı oldu. Birbirinden güzel ve yaratıcı resimleriyle yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

Tunalar Topluluğu olarak eğitime katkı sağlamayı, kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerimizin ayrılmaz ve en önemli parçası olarak görüyoruz. Çocuklarımızın hayal güçlerinin, yeteneklerinin, farkındalıklarının ve elbette özgüvenlerinin geliştirilmesinin, nitelikli eğitimin temel unsurları arasında yer aldığını düşünüyoruz.

Bu yoldaki en büyük rehberimiz olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bundan 103. Yıl önce Büyük Millet Meclisi’ni açarken, egemenliğin ve geleceğin iyi eğitimli nesillere bağlı olduğu bilinciyle ulusumuz için bu kutlu günü Türk ve dünya çocuklarına armağan etti. Bugün bizler de aynı idealin paydaşları olarak çocuklarımız için üzerimize düşen görevleri yerine getirmek ve onlara hak ettikleri olanakları sunmakla yükümlüyüz.  

Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak Cumhuriyet’ imizin 100. Yılı temalı eserler istedik. Çocuklarımız inanılmaz güzel resimlerle bizi karşıladı. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum.

Ayrıca Cumhuriyetimizin 100. Yılında İstanbul Pendik’te Tunalar ana okulunu, Trabzon’da Yenimahalle’de 24 derslikli Mehmet Ali Tuna İlköğretim okulunu 2023-2024 eğitim öğretim dönemine hazır olmak üzere açılışlarını yapmayı planladık.

Sanatın sağladığı farklı bakabilme ve olağanın ötesine geçebilme cesareti, çocuklarımızı geleceğe hazırlarken istifade etmemiz gereken büyük bir zenginliktir. İşte bu zenginliği tüm çocuklarımıza ulaştırma amacıyla başlattığımız resim yarışması, 11. Yılında binlerce çocuğun dünyasına temas etmemizi sağladı.

Tunalar Topluluğu olarak çocuklarımıza ulaşabileceğimiz, onların dünyayı iyi tanıyan bireyler olabilmelerine katkı sunacak her noktada olanaklarımız ölçüsünde yatırım yapmaya, yeni fırsatlar yaratmaya devam edeceğiz. Bu önemli günde bizleri yalnız bırakmadığınız ve heyecanımıza ortak olduğunuz için teşekkürlerimi sunarım.

Saygılarımla.

Erol TUNA

haber hakkında
YAYINLANMA TARİHİ

28

.

04

.

2023

Preacher:
KAYNAKLAR

Erol Tuna Vakfı olarak Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Anaokulu 'nun ihtiyaç duyduğu eğitim materyalleri okulumuza hediye edilmiştir. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların topluma kazandırılması için bir destek de Erol Tuna Vakfın’dan.

Erol Tuna Vakfı ilköğretim çağındaki öğrencilerimize kırtasiye desteğinde bulunarak öğrencilerimizin eğitimlerine destek vermeye devam ediyor.

Büyük mücadelelerle kurulan bu vatan iyi olmayı, ileride olmayı hak ediyor. Dünyayla bütünleşik, değerleriyle barışık, yoluyla aydınlık bir toplum yapısı ileride yer almanın asli unsurlarını oluşturuyor. Erol Tuna Vakfı, bu asli unsurlara kendi olanakları çerçevesinde katkı sağlamak, toplumsal bilinç düzeyinin artırılmasında rol almak üzere 2021 yılında faaliyetlerine başladı...

Kızılay'ın "81 İl 81 Anaokulu Projesi" çerçevesinde Tunalar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tuna'nın merhum annesinin adına inşa edilen Fatma Tuna Anaokulu, Sn. Binalı Yıldırım, eşi Sn. Semiha Yıldırım, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Erol Tuna'nın katıldığı törenle açılarak , 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında faaliyete geçmiştir.