S.S.S

genel sorular
Erol Tuna Vakfı Bursu için başvuru şartları nelerdir?

Erol Tuna Vakfı eğitim bursundan, Türkiye sınırları içerisindeki devlet üniversitelerinde öğrenim gören, T.C. uyruklu, 25 yaşını aşmamış, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan, başka bir kamu veya özel kurumdan burs almayan öğrenciler faydalanabilmektedir. Bu şartlarla birlikte öğrencilerin genel not ortalamasının en az 2,50 olması, 2'den fazla başarısız ders olmaması gerekmektedir. Hazırlık sınıfını bitiren öğrencilerin de başarılı olarak bir üst sınıfa geçmeleri gerekmektedir.

Erol Tuna Vakfı burs başvuruları ne zaman alınıyor ve nereden başvurabilirim?

Burs başvurularımız her yıl yeni eğitim - öğretim dönemi başında ilan edilen tarihler arasında web sitemiz üzerinden alınmaktadır. Duyurular, Erol Tuna Vakfı’nın web sitesi, sosyal medya hesapları ve ilgili okulların burs ofisleri aracılığıyla yapılmaktadır.

Erol Tuna Vakfı Bursu'na başvururken diğer kurum burslarına da başvuru yapabilir miyim?

Evet başvuru yapabilirsiniz. Burslar sonuçlandıktan sonra eğer her iki kurumdan da burs kazandıysanız bu iki kurumdan birini tercih etmeniz ve beyanını en kısa sürede bildirmeniz gerekecektir.

Erol Tuna Vakfı Bursu'na başvururken KYK bursuna/kredisine de başvuru yapabilir miyim?

Evet, başvuru yapabilirsiniz ancak ikisini de kazanmanız halinde birini tercih etmeli ve beyanını en kısa sürede bildirmelisiniz. Burs şartlarımızdan biri de başka bir kurumdan karşılıksız burs almamaktır.

Erol Tuna Vakfı Bursu için geri ödeme şartı veya mecburi hizmet var mı?

Erol Tuna Vakfı’nın bursları karşılıksızdır.

Hazırlık veya ara sınıfta okurken burs başvurusunda bulunabilir miyim?

Hayır, sadece üniversite kazanılan yıl başvuru yapılabilir.

Dikey geçiş öğrencileri de burs başvurusunda bulunabilir mi?

Hayır, başvuruda bulunamazlar.

Önlisans, 2. öğretim, açık öğretim, özel okul, vakıf üniversitesi, uzaktan eğitim veya yurt dışında okuyan öğrencilere yönelik bursunuz var mıdır?

Hayır, burslarımız bu programları kapsamamaktadır.

Burs başvurusu nasıl yapılmaktadır? (İlk kez kayıt yapacaklar için)

İlk kez başvuru yapacak öğrenci Erol Tuna Vakfı Web Sitesi'nde “Burs Başvuruları” formu kendi adına eksiksiz doldurmalıdır. Başvuruyu tamamladıktan sonra e-posta adresine bilgilendirme maili gelecektir.

Burs devam koşulları nelerdir?

Burs devam koşulları hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Burs ödemeleri ne zaman ve nereye yapılıyor?

Burs kazanan öğrencilerin İş Bankası’ndan kendi adına hesap açmaları ve hesap cüzdan fotokopisini en kısa sürede vakıfa iletmeleri gerekmektedir. Ödemeler bu hesaba yapılır. Yılda toplam 8 ay burs verilmektedir. İlk burs ödemesi ekim ayının son haftasında yapılır.

NEWCOMERS
How Can I Be Saved?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.